top of page

Ensimmäinen skye tuli meille vuonna 1970, Hällebergets-kennelistä. Kasvattaja Solveig Söderholm, joka on Rolfin sisko, halusi koko pentueen pentunäyttelyyn, josta heltisi voitto meidän uroksellemme Hällebergets Hep-Othon.

 

Näin kipinä oli syttynyt!

 

Vuoden lopussa olimme jo Tukholman kansainvälisessä näyttelyssä juuri 8 kuukautta täyttäneen uroksemme kanssa. Seuraava skyemme oli myös uros, Hällebergets Jocko-Moco. Molemmista pojista tuli kansainvälisiä ja pohjoismaiden valioita. Narttu Hällebergets Dolly, joka oli nuoremman tyttäremme Carinan palkkio pentujen ja aikuisten skyeitten hoidosta Hällebergets-kennelissä tuli vuonna 1974.

 

Myöhemmin hankimme Hjördis Westerholmilta nartut Dancer of Skyeline ja Grace Shadow of Skyeline. Vuosien varrella olemme tuoneet skyenterriereitä USA:sta, Alankomaista, Ruotsista, Sveitsistä ja Iso-Britanniasta. Tärkein jalostusuroksista on ollut Rannoch Skye Superstar. Jalostuskoirista myös Finnsky Glacier ja Finnsky Tazzee ovat esittäneet BIS-1 jälkeläisryhmiä

 

Kennelimme ensimmäinen pentue syntyi 1975 yhdistelmästä Hep-Othon x Dolly. Finnsky-nimen alla on syntynyt yli 40 pentuetta.

 

Kennelillemme on myönnetty Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinto (nro 140) ansiokkaasta kasvatustyöstä vuonna 1986 sekä Suomen Terrieriklubin Kasvattaja-plaketti vuonna 1990. Suomen Koirankasvattajat ry. (SuKoKa) myönsi Kasvattajapalkinnon kennelillemme vuonna 2001.

 

Suomen Kennelliiton Vuoden Kasvattaja-kilpailun Finnsky kennel on voittanut vuosina 1992 ja 2004.

Vuonna 1991 kennel tuli kilpailussa toiseksi ja vuosina 1998, 2003 ja 2005 kolmanneksi.

 

Rolf Dahlbomin poismenon jälkeen Finnsky-kennelin toiseksi omistajaksi tuli vuonna 2009 tytär Carina Kitti.

Näin kipinä syttyi!

 Rolf  "Offu" Dahlbom

 

    SKL:n muistokirjoitus

 

 

bottom of page